PÅSKÖN

Ölands Museum Himmelsberga 2024

Familj Konsthantverk Marknad Mat & Dryck Öländska produkter Konstutställning/Foto/Museum

Påskaktiviteter på Himmelsberga

Till påsk öppna vi upp Ölands Museum Himmelsberga. Vi har  konstäggsjakt, påskmarknad och vernissage i stora konsthallen.

Välkommen att fira påsk på Ölands museum Himmelsberga!

– Kaffestugan dukar upp med påsklunch och bakverk från vårt bageri.

– Leta konstägg i de historiska gårdsdsmiljöerna. Tio konstnärer har skapat unika konstägg i olika material som trä, metall och glas. Se förra årets inslag på SVT om vår uppskattade konstäggjakt här!

– Fynda på vår påskmarknad med hantverk och matproducenter i de historiska husen.

– Påskpyssel för barn i Lilla hallen och så kommer givetvis påskharen på besök båda dagarna!

– I Stora Hallen, konstutställningar med;
*Kåre Holgersson mfl
*Hanna Folkesson

– Mia Johansson bakar knäckebröd och öländsk limpa i vår stenugn på Malmen

ENTRÈ VUXNA – 50:-

Himmelsberga • en mötesplats för generationer!

I NYTT LJUS – Konst ur samlingarna 29 mars – 26 juni

Säsongens första utställning visar ett urval av konst ur Ölands museums egen samling av måleri, skulptur, teckning och grafik. Samlingen har successivt växt fram sedan museets tillkomst på 1950-talet. Den omfattar idag flera hundra verk, de flesta generösa donationer. Det öländska och Öland står i centrum via antingen motiv eller upphovsperson. Ön skildras under alla årstider och väder. Det främsta motivet är landskapet, med havet i bakgrunden, med vyer från kända platser. Det böljande odlingslandskapet med gärdesgårdar, djur och människor eller i stilla enskildhet är också en del av den motivkretsen. Samlingen innehåller också porträtt, stilleben, interiörer och naturskildringar både i abstrakt och föreställande stil. Konstnärerna som är representerade är både nationellt kända och mer lokala, öbor och sommargäster som återkommit år efter år till sitt öländska paradis. Här finns konst av namn som Axel Kargel, Maja Bergh Holtermann, Arthur Percy och många fler.