PÅSKÖN

Om Påskön

Projekt Påskön

Påsktemat på Öland startade med Äggröran i Runsten. Den var fantastisk under många år och drog väldigt många besökare. Under Stefan Ahlgrens tid som turismsamordnare på Öland arbetade han fram konceptet Påskön. Under flera år var flera ställen involverade som t ex Löttorp, Borgholm, Kårehamn, Kastlösa och Himmelsberga. När Stefan slutade var det ingen som tog över stafettpinnen. För något år sedan fick vi frågan från Löttorp (Sofie Jakobsson på Kalk) om inte vi kunde fortsätta att arbeta med Påskön. Vår styrelse har fattat beslut om att vi kan ta på oss ansvaret för Påskön och nu planerar vi för det. I år har vi gjort en ny hemsida för Skördefesten och även den för Öland Spirar är på gång under hösten för att vara klar till vår.

Påsken på Öland är redan en stor händelse och startskottet för många delårsboende/fritidshusägare att komma. Det behövs dock en profilering och en möjlighet att marknadsföra Påskön under ett paraply. Eftersom vi redan jobbar med två lyckade evenemang är vi övertygade om att vi kan ta på oss att utveckla även detta.

För att nå ut behövs en samordnande funktion. I dagsläget känns vår organisation den mest lämpade att var den och vi hoppas därför att vi får in många anmälningar. Hemsidan kommer att bli en guide för besökare under evenemanget.

Gamla traditioner väcks till liv. Mat och kultur får en framträdande roll. Vi hoppas att barnfamiljer vill fira påsk med oss och uppleva ön i tidig vår. Roliga aktiviteter väntar för nyfikna barn och föräldrar. Påskkärringar, ägg, fjädrar och påskharar pryder ön. Ung som gammal kan glädjas åt att det kommer ljusare tider. Om du vill ha en stunds eftertanke eller njuta av t ex musik står våra kyrkor som vanligt öppna i påsktid. Handla lokalproducerat i våra gårdsbutiker och njut av det som bjuds på restauranger och caféer. Bo på något mysigt ställe och shoppa i butiker som är fyllda med vårens nyheter. Det går utmärkt att vandra eller cykla. Klä dig efter väder!

Välkommen till Påskön Öland!