PÅSKÖN

Kalvhagen & Södvikshäxan! 2024

Kom till Kalvhagen och hjälp Södvikshäxan att bygga en stor kvast så hon kan flyga till Blåkulla!

Södvikshäxan har aldrig varit på Blåkulla tidigare för alla kvastar hon har haft har varit för små och hon alldeles för tung. En gång kom hon faktiskt så långt som till Sandviks hamn bara några km bort från Kalvhagen men bränslet tog slut och kvasten gick av på mitten, så hon fick sätta sig på piren och titta bort mot Blåkulla och längta. Vet ni förresten att Blåkulla har ett till namn, Blå Jungfrun och Blå Jungfrun är en ö som ni kan se om ni tittar ut över havet på den västra sidan av Öland.

Nu är det ju så att i år har hon har häxan bestämt sig för att hon ska åka till Blå Jungfrun för hon vill så gärna se hur det ser ut, men hon har ju ingen kvast och hon kan inte bygga en själv.  Som ni vet flyger ju häxorna till Blåkulla på skärtorsdagen, men Södvikshäxan vill inte åka dit när alla andra häxor är där, hon vill ha lugn och ro. Hon vill njuta av Blå Jungfrun när det är tyst, hon vill sitta med sin kaffepanna och sin katt och se utöver havet  mot Öland. Så nu alla vuxna, alla små och stora barn nu behöver hon er hjälp att tillverka en STOR kvast som håller hela vägen till Blå Jungfrun och tillbaka till Kalvhagen igen. Nu får ni hjälpa till! På påskafton bygger vi  en jättestor kvast tillsammans, eller hur!

Kvastbygget startar klockan 12.00 och håller på till 13.30 och klockan 14.00 blir det sagostund i Galleri Hönshuset för alla från tre år och uppåt.

Kom gärna som häxor! Södvikshäxan vill ha sällskap.

Det finns grillad korv med bröd!

Välkomna!